Οικολογικά Σχολεία 2020-2021

Τα «Οικολογικά Σχολεία» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να κοινοποιήσει και να ενθαρρύνει τη δράση μιας ολόκληρης σχολικής μονάδας για το περιβάλλον. Προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο εφαρμογής θεμάτων από το Αναλυτικό Πρόγραμμα σε καθημερινή βάση. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει τους εκπαιδευομένους μας να αναγνωρίσουν την αξία των περιβαλλοντικών θεμάτων και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες στάσεις στη ζωή και στο σπίτι τους.

Τα «Οικολογικά Σχολεία» προσφέρουν στο Ίδρυμα:

·         Την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν θέματα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα για να επηρεάσουν τη ζωή του Ιδρύματος όσον αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα.

·         Την ευκαιρία να καλλιεργηθεί στα άτομα η δεξιότητα λήψης αποφάσεων.

·         Ιδέες για εργασίες και δραστηριότητες.

·         Ευκαιρίες συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.

·         Ένα βραβείο με κύρος.

·         Ευκαιρίες για τοπική και εθνική δημοσιότητα.

·         Δεσμούς με άλλα σχολεία/οργανισμούς στην Ευρώπη.


Το Ίδρυμα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Επιλέξαμε 3 (από τους 17) στόχους βιώσιμης ανάπτυξης τους οποίους θα
αναπτύξουμε: 

respinsible use.jpg
no hunger.jpg
act for the environment.jpg

Ο Οικολογικός μας Κώδικας

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ.jpg

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σποροφύτευση Μπιζελιών

Τον Δεκέμβριο του 2020, φυτέψαμε σπόρους μπιζελιών με σκοπό την καλλιέργεια και παραγωγή καρπών, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Τελικό αποτέλεσμα: Πεντανόστιμα, ολόφρεσκα μπιζέλι και πάνω από όλα χωρίς χημικές ουσίες.

Μάζεμα Ελιών

Με τις ελιές που μαζέψαμε βγάλαμε λάδι και φτιάξαμε ελιές μαύρες. Τα προιόντα αυτά αξιοποιήθηκαν στην παρασκευή φαγητών  από την Κουζίνα του Ιδρύματος.

Ανακύκλωση

Picture4.jpg

Η ανακύκλωση στο Ίδρυμα έχει γίνει τρόπος ζωής. Έχουμε ενημερώσει και  τις οικογένειες μας για τα προγράμματα ανακύκλωσης που πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα, έτσι με αυτόν τον τρόπο δίνεται, σε όσους θέλουν, η δυνατότητα να  συμβάλουν.

Picture5.jpg
Picture3.jpg
Picture1.jpg
Picture2.jpg

Κομποστοποίηση

Συνεργαζόμαστε με την κουζίνα του Ιδρύματος και μαζεύουμε τα οργανικά υλικά που περισσεύουν. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε το δικό μας εδαφοβελτιωτικό κομπόστ, το οποίο χρησιμοποιούμε στις καλλιέργειες των λαχανικών μας.

Picture16.jpg
Picture12.jpg
Picture11.jpg
Picture17.jpg
Picture15.jpg
Picture14.jpg

Λαχανόκηπος

Picture14.jpg

Στον λαχανόκηπό μας έχουμε φυτέψει πατάτες και γλυκοπατάτες. Τα φροντίζουμε σχεδόν καθημερινά!! Δε χρησιμοποιούμε χημικά λιπάσματα αλλά το δικό μας λίπασμα από την  κομποστοποίησή μας! 

Picture10.jpg
Picture6.jpg
Picture13.jpg
Picture8.jpg
Picture11.jpg